Recept & kertészkedés

Itt Mindent Megtalálsz!

Receptek:

 

Puha fahéjas csiga:

Hozzávalók:

Tésztához:

 

Töltelékhez:

 

  • 5   dkg   vaj
  • 15  dkg  cukor
  • 1 és 1/2 ek őrölt fahéj

 

Elkészítés:

 

A tejet langyosra melegítjük, és kétfelé osztjuk. Az egyik részébe beletesszük a szárított élesztőt és egy kanál cukrot, és a konyha meleg sarkába tesszük.

 

Amikor az élesztő felfutott, összedolgozzuk a tészta összes hozávalóját mindaddig, míg egy puha, enyhén ragacsos masszát nem kapunk. 45 percig kelesztyük.

 

Lisztes munkalapon a tepsi méreténél kicsit nagyobra nyujtjuk, megkenjük a töltelékhez szükséges szobahőmérsékletű vajjal, és egyenletesen megszórjuk a fahéj és cukor keverékével. 

 

A tésztát feltekerjük, és felosztjuk.

 

Sütőpapirral bélelt tepsibe rakjuk. Letakarva kelni hagyjuk kb 30 percig.

 

Sütés elött szorjunk rá cukrot.

 

20 percig 200 fokon sütjük.

 

 

 

Szerkeztés alatt áll !!!

 

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 4
Tegnapi: 1
Heti: 6
Havi: 5
Össz.: 2 971

Látogatottság növelés
Oldal: Receptek
Recept & kertészkedés - © 2008 - 2024 - akosmindenes.hupont.hu

A HuPont.hu honlap ingyen regisztrálható, és sosem kell érte fizetni: Honlap Ingyen.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »