Receptek:
Puha fahéjas csiga:
Hozzávalók:
Tésztához:
Töltelékhez:
Elkészítés:
A tejet langyosra melegítjük, és kétfelé osztjuk. Az egyik részébe beletesszük a szárított élesztőt és egy kanál cukrot, és a konyha meleg sarkába tesszük.
Amikor az élesztő felfutott, összedolgozzuk a tészta összes hozávalóját mindaddig, míg egy puha, enyhén ragacsos masszát nem kapunk. 45 percig kelesztyük.
Lisztes munkalapon a tepsi méreténél kicsit nagyobra nyujtjuk, megkenjük a töltelékhez szükséges szobahőmérsékletű vajjal, és egyenletesen megszórjuk a fahéj és cukor keverékével.
A tésztát feltekerjük, és felosztjuk.
Sütőpapirral bélelt tepsibe rakjuk. Letakarva kelni hagyjuk kb 30 percig.
Sütés elött szorjunk rá cukrot.
20 percig 200 fokon sütjük.
Szerkeztés alatt áll !!!